30 Nisan 2014 Çarşamba

Kişisel Kurtarma Gemisi (Respawn Ship veya Rescue Ship)

Merhaba Mühendisler. Yeni öğrendiğim bir şeyi yine sizlerle paylaşmak için klavyemin başına geçtim.

Nedir ?

Rescue Ship yani kurtarma gemisi; online olarak arkadaşlarınızla Space Engineers' i oynarken arkadaşlarınız öldüğünde ve bir de üstüne kendi yaptıkları revirleri yoksa oyuna tekrar dönerken oyunun onlara verdiği bir gemi (standart sarı olandır). Oyuna yeni katılan arkadaşlara da bu gemi verilir. Bu geminin içinde bir rafineri, reaktör, montajcı, kargo, yer çekimi jeneratörü vb. var. Minimum ihtiyaçlar karşılanacak şekilde hasat bir gemidir.

Görev:

Görevimiz bu gemiyi kendi kişisel gemimiz ile değiştirmek. Bu gemiyi önce oluşturmak, bunu dışarı aktarmak, orjinal geminin sbc dosyasının yedeğini almak ve sonrada bizimkisi ile değiştirmek.

Nasıl?

İşte yazının bundan sonrası eğer bilmiyorsanız bunu anlatıyor. Haydi buyurun bakalım.




Bilirsiniz ki size daha önce SEToolBox tan bahsetmiştim. SEToolBox yani açılımı ile birlikte Space Engineers Tool Box (araç kutusu) harita üzerinde bir çok değişiklik yapmanızı sağlıyordu. Eğer bakmadıysanız işte bir önceki yazımda nasıl bahsetmişim buradan görün. İşte hem bu aracı hem de mühendisliğimizi kullanacağız.

Eğer hazırsanız lütfen direktifleri takip edin.

1. Oyunu açın. Yeni boş bir harita oluşturun. Harita yaratıcı modda boş bir harita olmalı ki sadece bunun için kullanacağız. Adını "Kurtarma Gemisi Yaratıcı" gibi bir şey koyabilirsiniz. Size kalmış.

2. Geminizi yapmaya başlayın elbet bu konuda size yardımcı olamayacağım bu sizin ellerinizde. Yazının sonunda alternatif Kurtarma gemilerinin adreslerini ve kendi yaptığım Kurtarma gemisinin linkini vereceğim. Geminizi ister minimum şekilde isterseniz hiç bir şeye ihtiyaç duyulmayacak şekilde inşa edin. Ama unutmayın ki geminiz elinizden geldiğince küçük ve az kaynak istesin. Başlangıç için ideal olacaktır. Ayrıca oyun içinde herkeste bunlardan olunca ve gemileri parçalamayıp biriktirince performans sorunları belki yaşayabilirsiniz. O yüzden bunları da düşünün.

3. Geminizi bitirdiniz mi? Şimdi geminizi CTRL + C ile kopyalayın. Yapıştırmadan haritanızı kapatıp çıkın. Bundan sonrası önemli lütfen dikkatli dinleyin. Şimdi geminiz oldu ama reaktörlerin içinde uranyum yok ve reaktörlerinizi doldurmanız gerekiyor. Yoksa gemilerdeki reaktörlerde uranyum olmadığı için kurtarma gemisinin manası kalmayacak. Ben sbc dosyasına uranyumları elle eklemeye çalıştım ama maalesef bu olmadı. O yüzden şöyle eklemek mantıklı olacak. Daha önce hayatta kalma modu olan bir haritanızı kullanacaksınız.

Önce Oyunun ana menüsüne gelin ve oradan "Dünya Yükle" yi seçin. Hayatta kalma modundaki haritanızı seçin ve farklı bir isim verin örneğin;" Uranyum Deneme". Ondan sonra "Uranyum Deneme" haritasını seçin ve "Ayarları değiştir" deyip haritanızı "Yaratıcı" olarak değiştirin ve aşağıdan da "Kopyala Yapıştır" ın tikinin seçili olduğundan emin olun.

Şimdi bu haritaya seçip oyuna girebilirsiniz artık. Oyun açıldıktan sonra daha önce kopyaladığımız gemi panoda kayıtlı olduğu için CTRL + V ile gemiyi yapıştırın. Gemi tabi ki çalışıyor gözükecek unutmayın ki yaratıcı modunda olduğumuz için. Şimdi bu haritanızdaki reaktörlerden ya da artık her nereye koyduysanız, uranyumları yaptığınız geminin reaktörüne koyun. Elbette hepsini koymayın ve fazla cömert davranmayın derim. Mesela ben 2  k uranyum koydum. Siz 1.7 k ya da 1 de koyabilirsiniz. Ama abartmamak da fayda var. Her neyse eğer kargo gibi bir şeyler koyduysanız ya da montajcıya eklemek istiyorsanız diğer objeleri de gemiye koyabilirsiniz. Mesela 120 adet çelik plaka ve 20 adet iç plaka koymak iyi bir fikir olabilir gemiye. Bunları da yaptıktan sonra tekrar bu gemiyi kopyalayın. Sonra haritanızı kaydedip çıkın. Oyunun ana menüsünden yeni dünya oluştur deyip, adına şaşırmamak için "Kurtarma Gemisi Final" deyin. Harita yaratıcı olmalı ve kopyala yapıştır da etkin olmalı.

Haritaya girin ve CTRL + V ile az önce kopyaladığınız gemiyi yapıştırın. Ardından haritayı kaydedip çıkın. Oyunu da kapatın.

Şimdi geldi sıra SEToolBox ile yapacağımız şeye. Çok çok basit.
SEToolBox ın son sürümünü indirmediyseniz buradan önce indirin. (unutmayın eğer çalışmazsa Net Freamwork 4 ü istediği içindir. Onu da yüklemek için burayı kullanın.) Sonra kurulan programınızı açın ve open deyip kurtarma geminizin son halinin kayıtlı olduğu haritayı seçin. Adını Kurtarma Gemisi Final demiştik. Zaten en son yüklenen harita da listenin en başındadır.

Açılan pencerede "Character" ve "Large Ship" yazdığını göreceksiniz. İşte Large Ship sizin kurtarma geminiz. Large Ship i seçin ve üstten "Export" linkine tıklayın. Size sbc dosyasını nereye kaydedeceğinizi soracak. Bir yer bulun ve adını RespawnShip olarak belirleyin. Böylece dosyamız RespawnShip.sbc olarak dışarı aktarıldı.

4. Şimdi geldi bunu artık oyunun içine atmaya. Masa üstüne gelin ve "Steam" simgesine sağ tıklayıp "Dosya konumunu aç" deyin. Sonra şu yolu izleyin

SteamApps> common> SpaceEngineers> content> Data> Prefabs

Buranın da içini açtıktan sonra dosyalar arasından "RespawnShip.sbc" dosyasını bulup kopyalayıp yapıştırıyor ve bir yedeğini oluşturuyoruz. Şimdi de kendi yarattığımız "RespawnShip.sbc" dosyamızı buraya yapıştırıp değiştir diyoruz. İşte bu kadar. Bu kadar uzun yazı eziyet gibi görünse de öğrenmek için ideal gibi geldi bana. Artık kendi kurucusu olduğunuz oyunlarda kurtarma gemisi olarak bu gemileri göreceksiniz.

Şimdi size kendi yaptığım örnek bir kurtarma gemisini ( Rescue Ship ) gösteriyorum. Bunu indirebilir ve 4. adımı uygulayarak oyununuza dahil edebilirsiniz.


İNDİRME ADRESİ







Gemi kolay başlangıç için ideal. 4 Reaktör, 2 Jiroskop, 1 Rafineri, 1 Montajcı, 1 Revir, 1 Kargo Konteyneri barındırıyor.

Alternatif bir başkasının yaptığı Rescue Ship.

Bir daha ki sefere uzayda dolaşan kargo gemilerinin alternatiflerinin nasıl yapılacağını paylaşacak ve anlatacağım. 

0 Yorum :

Yorum Gönder

Lütfen sorularınızı açık ve net bir şekilde sorduğunuzdan emin olun. Bazı soruların cevaplarını bilmiyor olabilirim. Nihayetinde ben de insanım. Ama elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım. Yanlışlarımı düzeltmekten çekinmeyin ve lütfen küfürlü ve hakaret söylemleri içeren yorumlar göndermeyin.