18 Şubat 2014 Salı

Space Engineers Güncelleme 01.018.021


Bir Space Engineers güncellemesi, bana göre; uzunca bir aradan sonra geldi. Ama bu güncelleme gerçekten çok güzel. Artık bloklarımızı renklendirirken istediğimiz renkleri kullanabileceğiz. Öncesinde sabit renkler arasında seçiyor ve o renkleri yapabiliyorduk (kırmızı, yeşil, mavi, sarı, beyaz, gri, siyah). Şimdi ise sizin hayal gücünüze kalmış. Gelin kısaca güncellemeleri özetleyelim ve güncelleme videosuna bir göz atalım.





Güncelleme Özeti:


  • Bloklar için özelleştirilebilinir renkler eklendi. Renk penceresini açmak için P ye basın. Boyanmış bloklardaki bir rengi seçmek için SHIFT + P komutunu kullanın.
  • Yer çekimi jeneratörü için yapılandırma seçenekleri geldi. Artık Yer çekimi jeneratörünün nereye çekim uygulayacağı, ne kadar uygulayacağı, ne kadar mesafesi olacağını detaylarıyla ayarlayabilirsiniz.
  • Gemi sistemlerinin çoklu oyuncu modunda eşitlenmesi sağlandı. Yani gemilerde kullandığınız iç ışıklar, spot ışıkları, çarklar, iniş takımları ve diğer bu tarz fonksiyonları olan bloklar multiplayer modunda kullanılırken oyuncular arası devamlı senkronize olacak her şey aynı anda yaşanıyor gibi olacak. (örneğin ben bir rotoru çalıştırdığımda [çark] bunu diğer oyuncular geç görebiliyordu ya da spot ışığının rengini değiştirdiğimde bunu göremeyebiliyorlardı. ). Yani sanıyorum bunu yapmışlar daha denemedim. Ya da haritalar herkeste aynı anda aynı şekilde kaydolacak, bu mu bilemiyorum. Anlamadım da. :)
  • Artık daha çok nesneyi yeniden adlandırabileceğiz. Örneğin; yer çekimi jeneratöründen birden fazla kullanıyorsanız ve hangisinin hangisi olduğunu unutuyorsanız onlara istediğiniz bir isim verebileceksiniz.
  • Artık yeni dünya aç dediğinizde karşılaştığınız uzay istasyonuna "manyetik güverte" de eklendi. Zaten bunu yapabiliyordunuz. Sadece yeni dünyada hazır gelen şeylerin yanında bu da olacak. Videoyu izlerseniz anlarsınız.
  • Küçük gemilerin kokpitine girmek için ön camı kullanıyorduk. Şimdi artık kokpitin arka tarafı da bu işi görüyor. Videoda daha detaylı bilgiyi görebilirsiniz.
  • "thrusts" ismi "thrusters" olarak değiştirilmiş. (iticiler)
  • "reflector light" ismi "spotlight" olarak değiştirilmiş. (spot ışığı)
  • Geçiş bloğu eklenmiş. (daha öncesinde merdivendi ama sonra oyundaki hatalardan dolayı tamamen değiştirildi. Oyundaki hata şöyle; uzun bir merdiven yapıp yukarı doğru tırmandığınızda düşebiliyor ya da bug a girebiliyordunuz. Özellikle çoklu oyuncuda çok oluyordu. O yüzden adına geçiş bloğu denilip, yeniden dizayn edilip hoş bir hava verilmiş ve adı değiştirilmiş. Bence iyi de olmuş.)
  • Bir de oyuna tuş sesleri eklenmiş. Half Life ı hatırlattı bana. Ama güzel olmuş.



...ve bir çok da hata düzeltilmiş.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Lütfen sorularınızı açık ve net bir şekilde sorduğunuzdan emin olun. Bazı soruların cevaplarını bilmiyor olabilirim. Nihayetinde ben de insanım. Ama elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım. Yanlışlarımı düzeltmekten çekinmeyin ve lütfen küfürlü ve hakaret söylemleri içeren yorumlar göndermeyin.